Note de conferință despre Sfântul Duh și Sfânta Fecioară Maria

Publié le Mis à jour le

Note de conferință despre Sfântul Duh și Sfânta Fecioară Maria

Fecioara Maria este prezentă pentru a ne pregăti pentru primirea Duhului Sfânt, dar ea este prezentă și pentru a-i permite Duhului Sfânt să acționeze în noi cu toată libertatea. Pentru că Duhul Sfânt are o delicatețe de iubire unică, e așadar necesar ca Maria să ne învețe să trăim în dependență de el, sub suflul său de iubire, pentru a primi cu adevărat cuvântul lui Isus așa cum acesta cere să fie primit. În educația sa maternă, Maria mărește mereu în noi setea de a-l primi pe Duhul Sfânt. Nu se poate nicicând stăvili creșterea acestei sete, de vreme ce creșterea iubirii divine în noi nu se poate opri. Și cu cât iubirea divină se înrădăcinează mai mult în voința noastră, cu atât mai mult aceasta însetează după primirea Duhului Sfânt într-un mod mai profund, mai divin. E infinit, căci nu e numai tot mai luminos, dar ne și deposedează mereu mai mult, deoarece ne face tot mai iubitori, iubind cu o iubire mereu mai divină. (…)

Și Maria nu încetează să ne facă mai disponibili la acțiunea Duhului Sfânt. Ea ne face să însetăm după el și în același timp, sub un alt aspect, ne învață să cooperăm cu el. Trebuie într-adevăr să cerem Sfintei Fecioare să ne fie foarte sete de Duhul Sfânt. Isus spune: “Fără mine, nimic nu puteți face”; putem de asemenea să spunem că fără Duhul Sfânt nu putem acționa în mod divin, nu putem progresa în iubire (…)

Maria ne va ajuta, ca o Mamă, să însetăm după darul Duhului Sfânt și după cele șapte daruri ale sale pe care le-am primit cu harul sfințitor, cu credința, speranța și iubirea.

Părintele Marie-Dominique Philippe, 1 iunie 1995